Online leren voor medewerkers? Embuild zet de eerste stap!

Als werkgever in België ben je verplicht opleidingsmogelijkheden te bieden voor je medewerkers. Alhoewel het organiseren hiervan vaak veel tijd vraagt, zijn veel organisaties nog niet op de hoogte van makkelijkere en toegankelijkere manieren van het aanbieden van opleidingen. Wat dacht je namelijk van online leermogelijkheden? Met de opkomst van online opleider SkillsTown wordt online leren in België opeens een stuk laagdrempeliger.
Als begeleider, adviseur en kennisdeler voor 16.000 bouwbedrijven in heel België, heeft Embuild de verantwoordelijkheid om de medewerkers van deze bedrijven op te leiden. Opleidingscoördinator Lisa Samyn en opleidingsadviseur Jody Dermaut van Embuild West-Vlaanderen delen hieronder hoe online leren hun horizon heeft verbreed.

De opleidingsmogelijkheden van Embuild

Online leren is nog best een nieuw begrip in België. Ondanks de vele voordelen zijn er nog maar weinig organisaties die hier gebruik van maken. Embuild maakt toch de stap. Lisa vertelt waarom: “Bij Embuild gaven we voorheen vooral fysieke lessen. Alhoewel sommigen deze optie als voorkeur hebben, moet je ook het deel van je medewerkers ondersteunen die andere leermogelijkheden nodig hebben. Naast de online opleidingen via Teams, bieden wij nu ook online trainingen aan door middel van een eigen online leerplatform.”

“Als je medewerkers wilt werven en behouden, moet je naar ze luisteren. Waar willen ze naartoe werken? Welke opleidingen gaan ze ondersteunen? Luister naar de algemene tevredenheid en laat ze inspraak geven.”

Jody vertelt: “Het online leerplatform geeft een nieuwe groep mensen de kans om te leren. Het is een mooi voordeel als je zoveel opleidingen gratis kunt aanbieden. Ook is het online leerplatform van SkillsTown heel gebruiksvriendelijk. Als je naar een training op zoek bent, vind je die gemakkelijk. Daarnaast is het een droom om met ze samen te werken. Ze zijn erg betrokken bij en altijd bereikbaar voor vragen en tips.”

Ervaringen met het online leerplatform

“We krijgen positieve reacties vanuit medewerkers,” zegt Jody. “Fysieke lessen zijn natuurlijk plaats- en tijdafhankelijk en het onderwerp staat vast. Nu krijgen ze de kans om zelf een opleiding te volgen die ze nog niet eerder konden volgen. Ze kiezen een training die ze interessant vinden en kunnen dit in hun eigen tijd en tempo volgen.” Lisa vult enthousiast aan: “Ik heb zelf eindelijk een opleiding in programmeren gevolgd op het online leerplatform. Het gaat makkelijk en snel. Je hoeft er geen halve dag voor vrij te maken, zoals bij fysieke lessen, maar je kunt bijvoorbeeld dagelijks zelf tien minuten inplannen.”

“We kijken ernaar uit om alle mogelijkheden van het online leerplatform met al onze leden te delen. We zien een goede samenwerking tegemoet!”

Net als Embuild aan de slag met online training in jouw organisatie?

Caroline of een van haar collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.