Medewerkers stimuleren om meer te bewegen op het werk: zo doe je dat! 

Het belangrijkste gezondheidsdoel voor de meeste werknemers is om meer te bewegen. Als werkgever is het van groot belang dat je je medewerkers ondersteunt bij het behalen van deze doelen. Door medewerkers in beweging te krijgen, kun je ziekte voorkomen en ervoor zorgen dat ze optimaal kunnen presteren op de werkvloer.

Maar hoe kun je ze hierbij helpen? Vaak is er weinig beweging op de werkvloer, vooral bij kantoorbanen. In dit artikel delen we enkele tips om beweging op het werk te stimuleren.

Meer bewegen tijdens bureauwerkzaamheden

Veel kantoren maken al gebruik van zit-sta bureaus. Maar wist je dat er ook loopbanden en ergonomische fietsen speciaal ontworpen zijn om achter je bureau te gebruiken? Dit is een uitstekende manier om medewerkers de gelegenheid te geven om tijdens het werk meer te bewegen. Naast dat medewerkers al snel verbetering in hun gezondheid zullen ervaren, draagt dit ook bij aan hun werkproces. Door de dagelijkse onrust uit hun lichaam te laten verdwijnen en hun brein te stimuleren, zullen ze betere en creatievere werkprestaties leveren.

Maak gebruik van een kwartaalthema gericht op vitaliteit!

Ben je bekend met kwartaalthema’s? Dit zijn thema’s die je in de hele organisatie kunt implementeren, zodat alle medewerkers zich gedurende het kwartaal daarop kunnen richten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het thema ‘Vitaliteit’. Binnen dit thema kun je diverse activiteiten en opdrachten organiseren die medewerkers individueel of samen moeten uitvoeren. Op die manier leren ze nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van vitaliteit en stimuleer je beweging op het werk!

Benieuwd hoe je kwartaalthema’s in kunt zetten? Lees dan ook ons artikel “Stimuleer de leercultuur in je organisatie met kwartaalthema’s!”

Stel sportgroepjes samen met collega's

Velen geven aan dat ze te weinig sporten vanwege tijdgebrek. Zorg er daarom voor dat je het mogelijk maakt om tijdens werktijd te sporten, zodat ze hun doelen kunnen realiseren. Vorm sportgroepjes en plan twee keer per week een hardloopsessie of dansworkshop in. Zijn er geen douches beschikbaar? Dan is het beter om dit aan het einde van de dag te plannen, zodat ze meteen naar huis kunnen gaan. Je kunt er ook voor kiezen om ’s ochtends te beginnen met een halfuur yoga. Dit is minder intensief, maar zorgt ervoor dat het hele lichaam in beweging is.

Bied online trainingen aan

Hoe handig zou het zijn als je alle medewerkers in één keer een reeks online trainingen over beweging kunt aanbieden? Dat kan met een eigen online leerplatform! Dankzij het brede scala aan trainingen kunnen medewerkers zelf de training kiezen die het beste bij hen past. Denk aan trainingen zoals sport en voeding, yoga voor beginners, hoe beweging het denken beïnvloedt, de basis van training, en meer.

Help je medewerkers bij hun (gezondheids)doelen!

Zorg ervoor dat je medewerkers de juiste middelen hebben om aan hun persoonlijke of professionele doelen te werken. Dat doe je met het online leerplatform van SkillsTown. Naast trainingen over vitaliteit vind je hier ook meer dan 500 andere online trainingen.

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.