Zo word jij een goede werkgever 

Medewerkers verwachten steeds meer van jou als werkgever. Daarom is het misschien lastig om te peilen of je beschouwd wordt als een goede werkgever door je medewerkers. Maar wat zijn de belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap? Een ding is zeker: medewerkers willen dat je hun zo goed mogelijk ondersteunt zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Maar hoe kun je je medewerkers nu het beste ondersteunen? Wat zijn concrete stappen die je kunt ondernemen om ook echt het verschil te maken? In dit artikel geven we je de richtlijnen.

Zorg voor een open houding

Waarover praat jij met je medewerkers? Alleen over taken of ook over persoonlijke zaken, zoals waar de medewerker mee worstelt? Door het creëren van laagdrempelige communicatie stappen medewerkers makkelijker op je af. Dit is belangrijk, want alleen dan leer je de behoeftes van je medewerkers kennen. Medewerkers moeten zich namelijk veilig genoeg voelen om wensen of onderwerpen zoals werkdruk bespreekbaar te maken. Zo creëer je een betere werkomgeving voor ze.

Behandel je medewerkers als professionals

Zorg er ook voor dat je jouw medewerkers het vertrouwen geeft dat ze ook zelf het beste uit zichzelf kunnen halen. Micro managen is iets wat steeds minder vaak gewaardeerd wordt door medewerkers. Werknemers willen behandeld worden als professionals. Bemoei je dus niet te veel met hun taken, maar houd het in plaats daarvan zoveel mogelijk bij delegeren. Als je voor de hierboven benoemde laagdrempelige verstandhouding zorgt, komen ze vanzelf naar je toe wanneer ze hulp nodig hebben.

Bied genoeg ontwikkelmogelijkheden

Uit onderzoek blijkt dat 94% van de medewerkers wil werken bij een organisatie die investeert in hun ontwikkeling. Zorg daarom dat je ze hiervoor ook de mogelijkheid biedt. De meest eenvoudige en effectieve manier om dit te doen is door het aanbieden van een online leerplatform. Met het online leerplatform van SkillsTown kunnen medewerkers uit meer dan 500 verschillende trainingen kiezen. Je kunt ook in een handomdraai eigen trainingen maken en toevoegen aan het platform met de Authoring tool ‘Create’. Zo weet je zeker dat er voor iedere werknemer wel leuke trainingen terug te vinden zijn.

Toon waardering naar je medewerkers

Waardering tonen kan nooit kwaad. Sterker nog, het zorgt voor een positief effect bij medewerkers. Het geeft ze meer motivatie en laat ze zien dat het behalen van hun doelen niet onopgemerkt gaat. Vier daarom kleine en grote prestaties van je team regelmatig. Waardering kun je tonen door bijvoorbeeld wat lekkers te trakteren, samen te borrelen of een bonus uit te delen bij het behalen van doelen of prestaties. Vergeet niet dat je medewerkers ook kunt laten zien dat je ze waardeert door middel van het geven van complimenten!

Ook het beste uit jouw medewerkers halen?

De werkgever-concurrentie is vandaag de dag groot. Maar, wanneer je de bovenstaande stappen zet, ben je in ieder geval ruim op de goede weg!

Bied jij nog geen ontwikkelingsmogelijkheden aan voor jouw medewerkers? Wij helpen je graag met het opzetten van een gepersonaliseerd online leerplatform voor jouw organisatie met een breed aanbod aan online trainingen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo aan.

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.