Online leren als onderdeel van jouw opleidingsplan

Organisaties vanaf twintig medewerkers moeten vanaf 2023 jaarlijks een opleidingsplan hebben voor medewerkers. Dit is voor de werkgevers een plicht en voor de medewerkers een recht en deze moet vóór 31 maart ingediend worden. Zo wil de regering de opleidingscultuur stimuleren. Een mooie kans voor jouw medewerkers dus!

Maar een goed opleidingsbeleid kan veel werk zijn. In dit artikel delen we hoe online opleidingsmogelijkheden een onderdeel kunnen zijn van jouw opleidingsplan, uiteraard volgens de wetgeving.

Een persoonlijk opleidingsplan voor iedere medewerker

Vanaf nu heeft iedere individuele medewerker recht op opleiding en wordt er niet meer gekeken naar collectief recht op basis van een gemiddelde van de organisaties. Maar hoe kun je al je medewerkers van de juiste leermogelijkheden voorzien? Je hebt wellicht veel verschillende doelgroepen die je moet kunnen ondersteunen door middel van opleiding.

Een goede manier om alle medewerkers te ondersteunen is door online trainingen aan te bieden. Op het online leerplatform van SkillsTown kunnen je medewerkers meer dan 500 online trainingen volgen. Zo hoef je geen moeilijke keuzes tussen praktijktrainingen te maken; er is namelijk genoeg keus voor iedereen en ieder kan zijn eigen leerplan opstellen.

Vanuit de Arbeidsdeal vallen online opleidingen onder ‘informele opleidingen’. Dit zijn de cursussen die een hoge graad van zelforganisatie veronderstellen van individuele medewerkers met betrekking tot de tijd, de plaats en de inhoud. Voor dit soort opleidingen is een rechtstreeks verband met het werk noodzakelijk.

"Online leren is altijd mogelijk, zeker in het kader van levenslang leren. Voor iedere medewerker; ook de medewerker in risicogroepen, knelpuntberoepen, 50+’ers, medewerkers van buitenlandse afkomst en medewerkers met een beperking."

Leeroplossingen voor verschillende doelgroepen

Omdat er dus zoveel trainingsmogelijkheden zijn, bereik je ook meteen veel verschillende doelgroepen. Er zijn voor iedere doelgroep genoeg leermogelijkheden. Wil de oudere doelgroep meer leren over digitale vaardigheden? Dan kunnen ze bijvoorbeeld de e-learning Digitale Veiligheid volgen. Is een medewerker geïnteresseerd in marketing? Dan zijn er verschillende beginnerscursussen die te volgen zijn.

Houd activiteit bij met het LRS-systeem

Eén van de verplichtingen die door de regering is opgesteld, is dat iedere medewerker aan vier dagen training per jaar moet voldoen (en vanaf 2024 zelfs vijf dagen). ‘Maar als online opleiding in je eigen tijd is in te delen, hoe kom je als medewerker dan aan dat aantal dagen training per jaar?’ hoor ik je denken.

Daar hebben wij antwoord op: binnen het online leerplatform kunnen beheerders namelijk gebruik maken van het slimme LRS-systeem. Hierin kun je bijhouden hoelang medewerkers aan het leren zijn geweest, welke trainingen ze hebben afgerond en welke certificaten ze hebben bemachtigd. Zo kun je eenvoudig bijhouden of iedereen voldoende aan hun ontwikkeling heeft gewerkt.

Online leren is de oplossing

Kortom: wil je kostenefficiënt, tijdsefficiënt én effectief voor iedereen opleidingsmogelijkheden aanbieden? Kies dan voor een online leerplatform. Bij SkillsTown ontzorgen we je volledig.

We helpen je graag met het opstellen en implementeren van je opleidingsplan waar online leren een onderdeel van uitmaakt. Heb jij vragen of wil jij kosteloos een opleidingsplan aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.