Druk zijn is niet cool. Gun jezelf tijd om te groeien!

Hoe vaak heb je niet eens gereageerd met: ‘Daar heb ik gewoon geen tijd voor’? Organisaties prijzen ontwikkeling vaak aan bij de werknemers, maar veel van hen voelen dat dit gewoon niet past in hun drukke schema. Het investeren in jezelf en je tijd hiervoor nemen is echter van onschatbare waarde. Neem daarom nu even de gelegenheid om te ontdekken hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Druk zijn is verre van 'cool'

Als je aan een collega vraagt hoe het gaat, zal die negen van de tien keer antwoorden: ‘Druk.’ Het lijkt wel alsof dit woord inmiddels een statussymbool is geworden. Alsof je meer succes hebt als je het druk hebt. Maar geen tijd kunnen vinden voor wat je echt belangrijk vindt, zoals je persoonlijke ontwikkeling, dat is toch allesbehalve ‘cool’? Het is dus essentieel om het idee van druk zijn los te laten en te kijken naar wat echt van belang is.

Overbelasting voorkomen

Ken je dat gevoel? Je stemt in met een grote taak die pas over een paar dagen of weken moet gebeuren, omdat je denkt dat het rustiger zal zijn. Maar wanneer die tijd komt, blijken er tal van taken op je te wachten. Onthoud dat je agenda niet vanzelf rustiger wordt, tenzij je er actief aan werkt. Zolang je het toestaat, zullen mensen altijd een beroep op je tijd doen. Wees dus realistisch over je planning en analyseer deze kritisch. Houd je agenda flexibel. Dit is van toepassing op zowel je werkagenda als je persoonlijke planning.

Tijd systematisch inplannen

Naast het vermijden van overvolle agenda’s is het ook belangrijk om dagelijks gestructureerde tijdsblokken in te plannen voor ontwikkeling. Reserveer bijvoorbeeld elke ochtend of avond een uur voor een training. Als je vrienden spontaan willen afspreken, kunnen ze best een uurtje wachten. Maak afspraken met jezelf hierover, dit benadrukt het belang van zelfdiscipline en betrokkenheid bij de doelen die je voor jezelf stelt.

Maak het tot een gewoonte

Het is wetenschappelijk bewezen dat het ongeveer 21 dagen kost om een nieuwe gewoonte aan te leren. Daarna wordt het allemaal veel makkelijker. Gedurende die drie weken dagelijks een uur besteden aan je ontwikkeling is uitdagend, maar als je bedenkt wat het oplevert voor de rest van je ontwikkelingsreis, dan is het absoluut de moeite waard!

Heb je moeite met het vormen van gewoontes? Het beste is dan om je ontwikkeling te verbinden aan een dagelijkse handeling. Lees tijdens je lunchpauze bijvoorbeeld minstens 5 pagina’s van je boek, of luister tijdens je woon-werkverkeer naar een podcast. Experimenteer met verschillende gewoontes om te ontdekken wat voor jou werkt.

Help je medewerkers groeien

Wil jij dat je medewerkers op een flexibele en efficiënte manier aan de slag kunnen gaan met hun ontwikkeling? Dat kan met het online leerplatform van SkillsTown. Hierin kun je ze onbeperkt online trainingen aanbieden die ze tijds- en plaatsonafhankelijk kunnen volgen. Hierdoor hebben ze de vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Wij laten je graag de mogelijkheden van het leerplatform zien tijdens een vrijblijvend gesprek.

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.