Bouw aan een sterk en gelukkig team als manager

Het behalen van teamdoelen is cruciaal als manager. Maar je begrijpt als goede manager dat succes alleen mogelijk is met een team dat sterk en gelukkig is. Hoe pak je dit aan? We delen vijf aspecten om je te helpen.

Streef naar diversiteit

Een goed team bestaat uit teamleden die elkaar aanvullen met hun eigen unieke kwaliteiten. Hierdoor kunnen taken efficiënt verdeeld worden en ervaren medewerkers plezier in hun werk. Bespreek daarom met je teamleden individuele kwaliteiten en doelen die hierbij aansluiten. Identificeer ook eventuele ontbrekende vaardigheden. Wellicht is er ruimte voor een nieuwe collega!

Stimuleer ambitie

Medewerkers met ambitie zijn niet bang voor uitdagingen en streven naar persoonlijke groei. Zij kunnen veel voor je team en organisatie betekenen. Als manager moet je hen begeleiden en ondersteunen bij hun ontwikkeling. Een eenvoudige en effectieve manier om dit te doen is door het aanbieden van een online leerplatform. Hier vinden je medewerkers diverse trainingen om aan hun leerdoelen te werken.

Benieuwd hoe je jouw medewerkers extra kunt ondersteunen door het opstellen van een opleidingsplan? Lees dan ook eens ons artikel ‘Zo maak je een opleidingsplan voor je medewerkers’.

Begrip en respect

Respect en begrip voor elkaar hebben is essentieel voor teamgeluk. Leer elkaar daarom beter kennen. Ontdek elkaars drijfveren en motivaties en onderzoek de verschillende communicatiestijlen binnen het team om elkaars handelswijze beter te begrijpen. Door het volgen van de scan ‘Communicatie’ op het online leerplatform kunnen medewerkers erachter komen op welke manier ze communiceren. Door de uitslag met elkaar te bespreken leer je beter samen te werken.

Verhoogde werknemersbetrokkenheid

Wanneer medewerkers zich betrokken voelen, zijn ze 21% productiever. Betrek je medewerkers daarom goed bij de organisatie- en teamdoelen. Moedig open communicatie aan en geef je medewerkers de kans om mee te denken en feedback te geven.

TIP:   Geef je werknemers verantwoordelijkheid. Dat neemt gewicht van jouw schouders af en zo geef je jouw werknemers het gevoel van vertrouwen en waardering.

Plezierige werkrelaties

Een slechte band met de leidinggevende kan voor ongelukkige medewerkers zorgen. Versterk daarom de band met je teamleden. Zo gaan je medewerkers met meer plezier naar hun werk en zal je team er sterker voorstaan. Hoe je dit doet? Bouw relaties niet alleen op kantoor, maar ook buiten werktijd op door bijvoorbeeld samen uit eten te gaan of leuke teamactiviteiten te ondernemen, zoals bowlen of een escaperoom.

Vond je dit artikel interessant? Deel deze waardevolle kennis met anderen op social media via de knoppen hieronder.

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.