5 tips om de digitale veiligheid binnen je organisatie te verhogen

Het risico op aanvallen door cybercriminelen ligt altijd op de loer voor elk bedrijf. Binnen jouw organisatie is er mogelijk een zwakke schakel waar deze criminelen naar op zoek zijn, zelfs als sommige medewerkers wellicht bekend zijn met de meeste dreigingen. Om cyberaanvallen te voorkomen, delen we hieronder vijf waardevolle tips die de digitale veiligheid vergroten.

1. Voer gesprekken met je medewerkers

Ontdek wat de ervaringen van je medewerkers tot nu toe zijn geweest. Hoe vaak zijn ze geconfronteerd met spam-mails, virussen of andere online gevaren? En nog belangrijker, hoe hebben ze hierop gereageerd? Hoewel niet elke medewerker altijd alert is op dergelijke zaken, is het nuttig om te weten waar ze op letten en hoe ze ermee omgaan.

2. Investeer in de scholing van je medewerkers

Zorg ervoor dat je medewerkers voldoende kennis opdoen over digitale veiligheid, zodat ze op de hoogte zijn van alle mogelijke gevaren en de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen nemen. Je kunt eenvoudig kennis overbrengen door middel van online trainingen. Op het online leerplatform van SkillsTown vind je een uitgebreid aanbod aan leerstof over digitale veiligheid. Raad deze trainingen zeker aan tijdens bijvoorbeeld company meetings om het belang van dit onderwerp te benadrukken.

Tip:  Op het online leerplatform van SkillsTown is het ook mogelijk om leerlijnen te delen. Met een leerlijn kun je alle online trainingen over digitale veiligheid extra aandacht geven.

3. Voer een oefening uit

Daag je medewerkers uit door ze een neppe phishingmail te sturen en te observeren hoe ze hierop reageren. Meet de resultaten van deze oefening, bijvoorbeeld door te kijken naar het aantal keren dat er op een link wordt geklikt. Na afloop organiseer je een bijeenkomst met alle medewerkers om de resultaten te bespreken. Hoeveel medewerkers zijn erin getrapt? En waar hadden ze beter op kunnen letten? Zo worden ze zich bewust van hoe gemakkelijk het mis kan gaan.

4. Zorg voor effectieve antivirussoftware

Het is essentieel om de apparaten van je medewerkers te beschermen tegen malware, zoals schadelijke of kwaadaardige software. Malware kan op verschillende manieren computers infecteren, bijvoorbeeld via computervirussen. Hoewel goede antivirussoftware al een goede bescherming biedt, betekent dit niet dat er geen gevaar meer bestaat. Het is belangrijk dat je medewerkers altijd alert blijven!

5. Maak afspraken met je medewerkers

Zodra je medewerkers op de hoogte zijn van alle gevaren, zullen ze hopelijk het belang inzien van het nemen van preventieve maatregelen. Geef ze richtlijnen door afspraken te maken, zoals:

Ben jij op zoek naar manieren om de digitale veiligheid van jouw organisatie te verbeteren?

Begin dan met ervoor te zorgen dat je medewerkers over de juiste kennis beschikken. Dit kan eenvoudig worden bereikt door ze online trainingen te laten volgen over dit onderwerp. Bij SkillsTown bieden we een uitgebreid scala aan online trainingen over digitale veiligheid en meer.

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Ben jij voorbereid op de AI-revolutie?

Zorg dat je toekomstbestendig blijft met onze online AI & ChatGPT Academy. Leer hoe je AI inzet om te groeien, zodat je niet achter raakt op je concurrentie.
.

Laten we het hebben over hoe ons cMBA-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.