5 tips voor blijvende aandacht voor je online academie 

Heeft jouw organisatie al een eigen online academie of ben je momenteel aan het oriënteren naar de mogelijkheden? Waar je je ook bevindt in dit proces, het is goed om te weten hoe je blijvend aandacht besteed aan je corporate academie. Dit heeft namelijk een positieve invloed op de ontwikkeling van je medewerkers én organisatie.

Eén van de voordelen van een online academie bij SkillsTown is dat werknemers zelf kunnen kiezen wat ze willen leren en wat voor hen de beste manier van leren is. Maar, omdat je met deze zelfstandige academie de ontwikkeling aan je werknemers overlaat, loop je wel het risico dat het bij een deel van de werknemers wordt vergeten of niet als prioriteit wordt gesteld. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers hun ontwikkeling voorop blijven stellen? In dit artikel delen we vijf effectieve manieren.

Maandelijkse nieuwsbrief

Heeft jouw organisatie een vast communicatiemoment met de werknemers, zoals een maandelijkse nieuwsbrief? Dan is dit een mooie kans! Er zijn verschillende manieren om het online platform te communiceren via deze nieuwsbrief. Denk bijvoorbeeld aan:

Als je interne nieuwsbrief iedere keer een ander thema heeft, zou je de communicatie over het platform hierop kunnen aansluiten. Denk aan onderwerpen zoals bijvoorbeeld trainingen binnen thema’s als: werkgeluk, samenwerken, gezondheid, bedrijfscultuur, et cetera. Kijk hierbij natuurlijk wel wat er binnen jouw organisatie op dat moment relevant is.

Voeg eigen content toe in je platform

Naast dat je het leerplatform kunt personaliseren zodat hij perfect aansluit bij jouw organisatie, kun je ook eigen content toevoegen. Voeg bijvoorbeeld trainingen toe die aansluiten bij fysieke trainingen zodat ze hier voor- of naslagwerk kunnen doen. Wellicht moeten werknemers voorafgaand een certificaat behalen van een training of achteraf het naslagwerk terugvinden in de online academie. Zo komen ze regelmatig op het platform om dingen te bekijken die al van belang zijn en heb je een grote kans dat ze verder gaan klikken.

Maar hoe maak je deze trainingen dan? Heel eenvoudig! Binnen het online leerplatform van SkillsTown vind je namelijk de auteurstool: ‘Create’. Hiermee kun je eenvoudig e-learning modules ontwerpen die direct aansluiten bij je medewerkers. Deze kun je dan meteen publiceren binnen je academie.

TIP: Deel ook eigen webinars in je leerplatform. Door regelmatig een nieuw webinar op te nemen zorg je ervoor dat je academie interessant blijft voor je werknemers. Zorg ervoor dat de webinars goed gecommuniceerd worden en zo zullen de werknemers regelmatig op het platform te vinden zijn.

Stel bepaalde trainingen verplicht

Niet elke organisatie is natuurlijk hetzelfde, maar sommige organisaties merken dat het goed werkt om bepaalde trainingen verplicht te stellen. Medewerkers vinden het dan fijn om een steuntje in de rug te krijgen en wat aansturing te krijgen. Past dit bij de cultuur van jouw organisatie en denk je dat je medewerkers hiermee kunt motiveren? Dan is het wellicht een goed idee om dit uit te proberen!

Start met kwartaalthema’s

Door binnen je organisatie ieder kwartaal een ‘leerthema’ centraal te stellen, kun je medewerkers motiveren om aandacht te spenderen aan verschillende leeronderwerpen. Er wordt dan elk kwartaal organisatiebreed aan een ander thema gewerkt. Een nieuw onderwerp wordt gekozen op basis van de behoeften van de organisatie en de medewerkers. Tijdens het kwartaal worden er allerlei online en offline leeractiviteiten rondom dit thema georganiseerd. Op deze manier vergroot je ook de transfer van het geleerde naar de werkpraktijk. Voorbeelden van thema’s kunnen zijn: Samenwerken, Vitaliteit, Communicatie, Duurzaamheid, et cetera.

TIP: Maak jij gebruik van het online leerplatform van SkillsTown? Neem contact op met je contactpersoon voor hulp bij het opzetten van kwartaalthema’s!

Stimuleer managers op aansturen

Als het aansturen van medewerkers alleen bij één afdeling ligt en niet gestimuleerd wordt door eigen managers van de medewerkers, mis je toch een kans. Stimuleer je managers daarom om medewerkers aan te sturen op het volgen van online trainingen. De resultaten van hun gevolgde trainingen kunnen ze bijvoorbeeld meenemen in ontwikkelingsgesprekken. Bij SkillsTown heb je bijvoorbeeld ook veel trainingen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Denk aan trainingen over persoonlijk leiderschap, werkgeluk en timemanagement. Deze vormen gelijk een goede basis om te kijken hoe je werknemer ervoor staat.

Naar aanleiding van de ontwikkelingsgesprekken kun je ook online trainingen aanraden, waarvan je denkt dat ze goed kunnen zijn voor je werknemer. Die kun je in het volgende ontwikkelingsgesprek dan weer bespreken.

Hulp nodig bij het inzetten van jouw online academie?

Het implementatieteam van SkillsTown helpt je graag met het verbeteren van de aandacht voor je corporate academie. Aarzel niet om contact op te nemen met je contactpersoon. Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van een online academie? Door middel van een vrijblijvende online demonstratie laten we je alle mogelijkheden zien om je eigen corporate academie neer te zetten.

Liever direct contact?

Pieter of een van zijn collega’s helpt je graag!

Per telefoon: +32 15 79 16 65
Per e-mail: info@skillstown.com

Laten we het hebben over hoe ons cMBE-programma jouw organisatie helpt om maximale resultaten te behalen met een minimale investering!

Laat je gegevens achter via het formulier en Caroline of een van haar collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.